Vårresan, 18/5 2019

En hantverksresa från glas till ost, från öst till väst – eller ”Bufflar, Bruk och Blåsare”

Lördag 18 Maj 2019

08:30 - 17:30
150:-

Välkomna till Bröstcancerföreningens Vårresa den 18/5 2019

Vi förlänger anmälningstiden för vårresan till fredag den 10/5, i förhoppningen att fler ska kunna anmäla sig till den.

Observera att föreningen ger medlemmarna en mycket generös subventionering. Medlemmarna betalar bara en femtedel av vad resan faktiskt kostar.

Avresa från Uppsala 08:30, vid UKK (hörnet Roslagsgatan – Vaksalatorg).

  • Vi startar dagen med ett stopp för morgonfika vid Örbyhus slott.
  • Därefter fortsätter vi mot glasblåsarna Rundlöf och Melhus i Tobo. De visar och beskriver glasblåsningsprocessen och berättar om sin verksamhet. Kanske får någon i gruppen testa sin lungkapacitet och blåsa en alldeles egen glasbubbla. För de som önskar finns möjlighet att handla i glasblåseriets butik.
  • Vi beger oss sedan västerut mot Gysinge bruk – ett av Nordupplands många välbevarade Vallonbruk, som också varit ett av Sveriges ledande järnbruk. Vi får en guidad tur i bruket följt av en lunch i orangeriträdgården.
  • Avslutningsvis reser vi mot Ängsholmens Gårdsmejeri, som bl.a. tillverkar svensk mozzarellaost från ko- och buffelmjölk. Vi får lära oss mer om osttillverkning och får även träffa de unika vattenbufflarna som levererar mjölk till mejeriet. Innan återfärden mot Uppsala serveras vi eftermiddagsfika. För den som vill finns möjlighet att handla av gårdens produkter.

Vi beräknas vara tillbaka i Uppsala ungefär 17:30.

Kostnad: 150 kr/person för föreningens medlemmar, genom att föreningen subventionerar resan. Ordinarie kostnad 537 kr.

Anmälan direkt här på sidan, till föreningens mejl eller via sms till 0739 22 87 02 senast fredag 10/5. Ange ev. allergier/kostvariationer.

Finns det plats över kan medföljande vän/anhörig, som inte är medlem i föreningen beredas plats till ordinarie kostnad 537 kr. Önskemål om detta anges i samband med medlems anmälan.

Observera att anmälan nu är bindande. Den som uteblir kommer att debiteras den ordinarie resekostnaden (537 kr).

Avgiften för resan ska ha inkommit till föreningens plusgiro 639806-9, bankgiro 5569-6181 eller swish 123 043 80 93, senast måndag den 13/5.

En gemensam dag, med näring för kropp och själ.

Varmt välkomna önskar styrelsen!

Anmälan

Registrerar din anmälan
Bli medlem

Bli medlem

Om oss

Om oss