Jag förstår

Nu är det dags att söka till CancerRehabFondens rehabprogram.

Onsdag den 5 maj kl. 9:00 öppnar ansökan för hösten 2021.

03 maj 2021

Akademiska sjukhuset söker deltagare till studier om besvär kopplade till antihormonell behandling vid bröstcancer

De flesta kvinnor som behandlas för bröstcancer får också antihormonell behandling och en stor del av dessa kvinnor upplever ofta påtagliga underlivsbesvär i form av vaginal torrhet och irritation, smärta vid samlag samt andra besvär som nedsatt sexuell funktion, psykiskt lidande och försämrad livskvalitet. Därmed är en ökad förståelseför kvinnors upplevelser av antihormonell behandling viktig för att på bästa sätt kunna utveckla vården i framtiden.

13 april 2021

Fortsatt inbjudan till Amazonas föreläsningar

Bröstcancerföreningen Amazonas bjuder generöst in till fortsatt deltagande i deras föreläsningsutbud under våren.

13 april 2021

Lika olika överallt – En kartläggning av tillgängligheten till rehabilitering för bröstcancerpatienter

Lagstiftning och nationella riktlinjer för cancerrehabilitering finns, men följs inte. Kunskap om tillgången till rehabilitering saknas och tillgängligheten varierar stort över landet. Det visar rapporten "Lika olika överallt - en kartläggning av tillgängligheten till rehabilitering för bröstcancerpatienter" framtagen av Cancerfonden och Bröstcancerförbundet.

30 mars 2021

4 föreläsningar med professor László Tabár?

Professor Tabár och Bröstcancerföreningen Dalarna ger oss mycket generöst möjligheten att ta del av föreläsningsserien i efterhand. Föreläsningarna publiceras här nedan efter att de genomförts.

30 mars 2021

Discussing the realities of living with breast cancer during COVID-19

Ett webbinarium om Bröstcancer och Covid-19.

16 mars 2021

Bröstcancer och vaccin mot Covid-19

Bröstcancerförbundet informerar.

22 februari 2021

Tack för allt stöd under 2020! 💝

Ett stort och varmt tack till alla som på olika sätt stöttat Bröstcancerföreningen Uppsala län under det gångna året. Ert stöd gör vårt arbete möjligt.

11 februari 2021

Grattis Lena, Månadens medlem december! 🌸

Bröstcancerförbundet utsåg Bröstcancerföreningen Uppsala läns medlem Lena Matsson till Månadens medlem för december månad.

27 januari 2021

Barns sorg

Följ med Göran Gyllenswärd och Monica Nanni i ett samtal kring vad sorg är, hur den påverkar oss och vad vi som vuxna kan göra för att ge barnen de bästa förutsättningarna till ett fortsatt liv när deras värld vänds upp och ner.

08 december 2020

Sorgens årstider

En föreläsning om sorg med sjukhusprästen Lars Björklund, tidigare kaplan vid Sigtunastiftelsen.

26 november 2020

Miljonanslag till Bröstcancerforskning i Uppsala

Ett stort grattis till Maria Mani och Jens Sörensen!

17 november 2020

Bröstcancerföreningen Amazona Stockholm bjuder in till digitala föreläsningar. 💗

Vilket fint initiativ av Amazona att öppna upp föreningens digitala föreläsningar för andra bröstcancerföreningar

10 oktober 2020

Bröstcancer-rapporten 2020

Nu kan du ladda ner och läsa Bröstcancer-rapporten 2020

04 oktober 2020

Rosa oktober

Här publiceras information om aktiviteter och annat med koppling till Rosa oktober. Sidan uppdateras efter hand.

29 september 2020

Höj rösten för brösten!

En uppmaning från Bröstcancerförbundet inför Rosa Oktober.

23 september 2020

Grattis Maria, Månadens medlem! 🌸

Bröstcancerförbundet har utsett vår medlem Maria Lithammer till Månadens medlem för september månad.

18 september 2020

Seniormässan 60+ i Uppsala

Årets upplaga av Seniormässan 60+ är inställd p.g.a. det rådande Corona-läget.

08 juli 2020

Rosa & Blå bollen 2020.

Årets upplaga av Rosa och Blå bollen är inställd p.g.a. det rådande Corona-läget.

25 juni 2020

Seneffekter efter bröstcancerbehandling

Ny undersökning från Bröstcancerförbundet visar: Varannan bröstcanceröverlevare drabbas av seneffekter – majoriteten erbjuds inte den rehabilitering de har rätt till.

30 maj 2020