Jag förstår

Leve Bröstcancerföreningen Uppsala län 40 år. Hipp, Hipp, HURRA!!!

29 oktober 2021

Köp en bakelse från Landings!

Då ger du samtidigt ditt stöd till vår förening.

05 oktober 2021

Läs om Lisa!

Expressen/ Amelia har idag publicerat en stark artikel om Bröstcancerföreningen Uppsala läns fantastiska ordförande – Lisa Thörn.

03 oktober 2021

Bildgalleriet

I samband med Rosa Oktober 2021 inviger vi vårt Bildgalleri.

03 oktober 2021

Unga-träffarna under hösten

Det blev tyvärr fel e-postadress för anmälan till Unga gruppens träffar under hösten.

21 september 2021

Höstens Ungaträffar

Här finns datumen för höstens Unga-träffar.

19 september 2021

Har du fotografier från från Bröstcancerföreningens Uppsala läns 40-åriga verksamhet?

Styrelse söker efter fotografier som föreningens medlemmar tagit under den tid som gått sedan föreningen bildades 1981.

08 september 2021

Online Delphi-studie om val av hälsorelaterade utfallsmått för patienter med metastaserad bröstcancer.

Inbjudan att delta i en studie för patienter med metastaserad bröstcancer.

23 augusti 2021

Patientriksdagen enkät - Bidra med dina synpunkter!

Patientriksdagen är ett initiativ för ökad delaktighet för patienter. Sedan 2019 har patientriksdagen varit ett forum för engagemang, kunskapsutbyte och påverkan där patientens röst och ökad patientmedverkan står i fokus.

23 augusti 2021

Coronavirus – varianter och vacciner

Nu finns frågorna och svaren från Corona-föreläsningen med mikrobiolog Anders Bergqvist tillgängliga.

PhD Anders Bergqvist

26 maj 2021

Akademiska sjukhuset söker deltagare till studier om besvär kopplade till antihormonell behandling vid bröstcancer

De flesta kvinnor som behandlas för bröstcancer får också antihormonell behandling och en stor del av dessa kvinnor upplever ofta påtagliga underlivsbesvär i form av vaginal torrhet och irritation, smärta vid samlag samt andra besvär som nedsatt sexuell funktion, psykiskt lidande och försämrad livskvalitet. Därmed är en ökad förståelseför kvinnors upplevelser av antihormonell behandling viktig för att på bästa sätt kunna utveckla vården i framtiden.

13 april 2021

Fortsatt inbjudan till Amazonas föreläsningar

Bröstcancerföreningen Amazonas bjuder generöst in till fortsatt deltagande i deras föreläsningsutbud under våren.

13 april 2021

Lika olika överallt – En kartläggning av tillgängligheten till rehabilitering för bröstcancerpatienter

Lagstiftning och nationella riktlinjer för cancerrehabilitering finns, men följs inte. Kunskap om tillgången till rehabilitering saknas och tillgängligheten varierar stort över landet. Det visar rapporten "Lika olika överallt - en kartläggning av tillgängligheten till rehabilitering för bröstcancerpatienter" framtagen av Cancerfonden och Bröstcancerförbundet.

30 mars 2021

4 föreläsningar med professor László Tabár?

Professor Tabár och Bröstcancerföreningen Dalarna ger oss mycket generöst möjligheten att ta del av föreläsningsserien i efterhand. Föreläsningarna publiceras här nedan efter att de genomförts.

30 mars 2021

Discussing the realities of living with breast cancer during COVID-19

Ett webbinarium om Bröstcancer och Covid-19.

16 mars 2021

Bröstcancer och vaccin mot Covid-19

Bröstcancerförbundet informerar.

22 februari 2021

Tack för allt stöd under 2020! 💝

Ett stort och varmt tack till alla som på olika sätt stöttat Bröstcancerföreningen Uppsala län under det gångna året. Ert stöd gör vårt arbete möjligt.

11 februari 2021

Grattis Lena, Månadens medlem december! 🌸

Bröstcancerförbundet utsåg Bröstcancerföreningen Uppsala läns medlem Lena Matsson till Månadens medlem för december månad.

27 januari 2021

Barns sorg

Följ med Göran Gyllenswärd och Monica Nanni i ett samtal kring vad sorg är, hur den påverkar oss och vad vi som vuxna kan göra för att ge barnen de bästa förutsättningarna till ett fortsatt liv när deras värld vänds upp och ner.

08 december 2020

Sorgens årstider

En föreläsning om sorg med sjukhusprästen Lars Björklund, tidigare kaplan vid Sigtunastiftelsen.

26 november 2020